ЛИЧНОСТ НА МЕСЕЦ АПРИЛ 2015 г. - Стийв Ъруин (Steve Irwin)

03.04.2015 16:56

Стивън Робърт Ъруин, известен като Ловецът на крокодили, е австралийски естественик и телевизионна звезда, познат предимно от неговия телевизионен сериал Ловецът на крокодили - оригинален научнопопулярен филм за животните в дивата природа, излъчван по цял свят, с участието и на неговата жена Тери Ъруин. Те притежават и поддържат собствена зоологическа градина Australia Zoo в Куинсланд. С жена си Тери, имат две деца. Голяма дъщеря, Бинди Ъруин, и по-малък син - Робърт.
От ентусиазиран ловец на крокодили, Ъруин успява да изгради международна телевизионна кариера и същевременно да развие активна дейност за опазване на околната среда и популяризиране на туризма. Въпреки че има образ на безстрашен ловец на големи и опасни животни, той е заклет природозащитник. Неговото пренебрежение към опасностите и рисковете често е повод за критика, особено след случката през януари 2004, когато държи едномесечния си син в едната ръка, а с другата храни крокодил на 3,8 метра от него.
Стив Ъруин загива на 4 септември 2006, когато при гмуркане по време на снимки в района на Големия бариерен риф, скат го убожда в зоната около сърцето с отровния шип на опашката си. След неговата смърт семейството му продължава неговата природозащитна дейност.

Повече за него и невероятното му семейство можете да прочетете на английски език в официалния сайт на Ловеца на крокодили.

Източник: wikipedia.org