ЛИЧНОСТ НА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2015 г. Жак Фреско

04.02.2015 12:06

Американецът Жак Фреско е роден на 13.03.1916г.

Като дете, интересите на Фреско не се припокриват с темите представени му в училище. Невъзможността или нежеланието му да се приспособи към официалното образование го подтикват към самоучение в по-късните му тинейджърски години. Фреско прекарва по-голямата част от младежките си години в местната библиотека, изучавайки предметите, които го вълнуват ... На покрива на домът му на 67-ма и 20-то авеню, Фреско прекарва времето си с приятели, обсъждайки Дарвин, Айнщайн, науката и бъдещето. Бедността и страданията, предизвикани през Голямата Депресия, го карат да развие своята чувствителност и амбиция към функционирането на обществото и бъдещето на човечеството... В средата на 30-те, Фреско пътува на запад към Лос Анджелис, където започва кариерата си като структурен дизайнер в различни области.

Просторно интервю от 1994 г. с Жак Фреско и вижданията му за градовете на бъдещето и социалното киберинженерство можете да видите тук.

Този близо 100-годишен учен-мечтател най-вероятно няма да има възможност да види реализирани своите проектите от бъдещето.

Източник: wikipedia.org